• Emblémázás

Az emblémázás menete: rendelés leadásakor kérjük, hogy küldje el az emblémázandó vektoros logót is. Grafikusunk erről látványtervet készít, amit elfogadásra visszaküldünk, s csak akkor kezdünk bele a munkába, ha a megrendelő jóváhagyta a látványtervet.

Emblémázási határidő: normál mennyiségekre átlagosan 5 munkanap, a látványterv jóváhagyásától számítva.

Az általunk alkalmazott emblémázási technikák rövid leírása:


Tamponnyomás

Tamponnyomás

Olyan emblémázási eljárás, amely során a 2 dimenziós rajzot egy szilikon hordozófej segítségével egy nyomóformáról átviszik a 3 dimenziós felületre. Általában olyan termékek emblémázására alkalmazzák amiket más technológiával nem lehetséges emblémázni. 5 színig lehetséges, beleértve a fehéret is, termék kivételek előrordulhatnak.


Direktszita

Direktszita

Emblémázási eljárás, mely során a sablont egy szőtt háló tartja. A sablon nyitott tereket képez a hálón, így élesen lehet az anyagra vinni a festéket. Egy gumi simítóhengert kell végig húzni a sablonon, így préselve át a festéket a szita hálóján. Anyagtól függően használható a módszer, termék kivételek előfordulhatnak.


Transzferszita

Transzferszita

Az emblémát színekre kell bontani, és színenként kell a szitát elkészíteni. A szitán keresztül préselt festék segítségével, felvisszük a logót egy két oldalon szilikonizált transzfer papírra, amit ragasztóporral finoman beszórunk és átegendünk a hőalagúton. Végül az így kapott képeket magas hőfokú kezeléssel a kívánt anyagra helyezzük.


Digitális transzfernyomás

Digitális transzfernyomás

Az eljárás hasonló a sima transzfernyomáshoz. A különbség a digitalizálásban rejlik, ahogy a logót, illetve képet felvisszük a transzferpapírra. Legtöbbször műanyag, pvc, gyapjú vagy hasonló anyagok emblémázására használják. A négyszínes CMYK eljárással, bármely szín előállítható.


Hímzés

Hímzés

Az az eljárás, amely során a tervet egy speciálisan tervezett hímzogép segít ségével belehímzik a textilbe. A legtöbb hímzogép számítógép által vezérelt, mely olvassa a digitalizált hímzés fájlokat. Az ár a logó méretétől, színek számától és az öltésszámtól függ.


Műgyantával bevont matrica

Műgyantával bevont matrica

Logóját papírra nyomtatjuk, erre helyezzük a műgyantát, az így megszáradt műgyantával bevont matricát ráhelyezzük a kiválasztott kulcstartóra. Az epoxy műgyantás matricának köszönhetően a logo 3D hatású lesz.


Kerámiadekor

Kerámiadekor

A logót szitanyomással egy papírra helyezzük (színenként haladva), majd ezt nedvesen ráhelyezzük a kerámia felületre. Végül a termékeket kemencébe tesszük és ráégetjük a kívánt emblémát.


Hőre változó kerámiadekor

Hőre változó kerámiadekor

Ez az eljárás hasonló a hagyományos kerámia matrica égetéshez. Különbség a színek megjelenésében van. Normál állapotban a logo feketén látszódik, csak hő hatására (pl. forró víz) jelenik meg a logo tényleges színe.


Matricázás

Matricázás

Digitális képek reprodukciója egy matricán. Általában akkor használatos, amikor egy termék emblémázása bonyolult vagy például csomagolása miatt csak a matrica elhelyezés lehetséges. Az eljárás során négyszínnyomást használnak (CMYK), így bármely szín előállítható.


Szublimáció

Szublimáció

A legtökéletesebb minőségű és legtartósabb nyomatot biztosító emblémázási technológia.

Ultra magas felbontást megjeleníteni képes digitális nyomtatók viszik fel a szublimációs tintát képpontokként a speciális papírra , mely a festék gyors beivódása után hőprés segítségével transzferálódik a kívánt nyomathordozóra.

Magas hő (150oc +) hatására a festék gőzzé válik és beleég a hozzápréselt nyomathordozó felületébe , így kialakítva annak felületén ragyogó színű - rendkívüli kaparásállóságú nyomatképet.

Az eljárás kizárólag fehér felületen alkalmazható , textil esetén minimum 60% műszáltartalom, egyéb termék esetén szublimálható bevonat szükséges a technológia alkalmazásához.


UV nyomtatás

UV nyomtatás

Az egyik legszélesebb körben alkalmazható , magas felbontású - tartós nyomatképet biztosító , digitális direkt nyomtatási eljárás.

A nyomtatófejek nagy sebességgel juttatják a speciális tintát képpontokként közvetlenül a nyomathordozóra és rétegekként szárítják meg UV-LED lámpák segítségével , mely hatására a festék azonnal polymerizálódik.

Így rendkívül tartós és részlet gazdag nyomatok alakíthatók ki a kívánt terméken; fehér alányomással élénk színeket kapunk akár sötét felületeken is.

Mivel a festék ultraibolya fény hatására rögzül nincs szükség oldószerre , így az UV tinta semmilyen egézségkárosító anyagot nem tartalmaz.